Colinap

És la voluminosa tija d’una hortalissa de la família de les cols. Té un delicat sabor a nap amb un fons de rave.

El colinap està compost per quasi un 90% d’aigua, és baix en calories, unes 25 kcal per cada 100 grams, a més proporciona hidrats de carboni, vitamines B1 i B2, vitamina C, àcid fòlic, minerals (calci, sodi, fòsfor, potassi, magnesi…) i fibra.

Del colinap es consumeixen les fulles i la tija, que és carnosa, amb una porció eixamplada o bulb que creix prop de la superfície del sòl i que ofereix una textura cruixent i fresca.

En la cuina li podem donar moltes aplicacions, tant en cru com cuit. És molt comú fer puré de colinap, s’aplica en olles i en sopes, està boníssim gratinat amb formatge parmesà, i simplement sofregit o ofegat amb un poc d’oli i espècies. En les ensalades tallat amb mandolina o en bastonets combina molt bé, i també podem utilitzar-lo per a fer croquetes o elaboracions semblants. En cru resulta molt refrescant i lleugerament dolç.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: